Żywotność turbiny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wlod
    Drive
    • 2006
    • 63

Żywotność turbiny

Zamieszczone przez Lacrima
    Jak coś ja chętnie służę serwerami dns/www/baz danych/poradą.

Akurat jestem z "branży" ;-)
    nie Ty jeden :P

ps
    Panowie Admini, chyba jakies słowo odnosnie ostatnie przerwy użyszkodnikom by sie nalezalo ? :P
  • borut
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 299

Żywotność turbiny

Witam

Panowie jaka jest żywotność turbiny w 1.8T AGU? Nie znalazlem tego w archiwum wiec pytam, a że z turbo dopiero raczkuje wiec zapytam jeszcze pare razy o cos co prawdopodobnie jest dla Was oczywiste.

Pozdrawiam
    Powered by VSI PRINS

Komentarz

• pantol
      Elegance
      • 2004
      • 754

Re: ŻYWOTNOŚĆ TURBINY

Zamieszczone przez borut
      Witam

Panowie jaka jest żywotność turbiny w 1.8T AGU? Nie znalazlem tego w archiwum wiec pytam, a że z turbo dopiero raczkuje wiec zapytam jeszcze pare razy o cos co prawdopodobnie jest dla Was oczywiste.

Pozdrawiam
      To chyba w głównej mierze zależy od szczęścia/traktowania/oleju itp. Ale jeśli jest jakiś MTBF dla turbin to chętnie się czegoś dowiem.
      Jarek "Vinci"

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Prosze pisac tytuly tematow malymi literami.

Zywotnosci turbiny nie da sie oszacowac z gory. Zalezy to od wielu czynnikow.
        Jesli samochod bedzie odpowiednio eksploatowany, a fabryka dobrze wykonala swoja robotem, to turbina moze byc praktycznie niesmiertelna.
        TDI 205PS

Komentarz

• marcind
          Rider
          • 2005
          • 438

MiKruS ma racje, rozmawialem ze soim mechaniorem kiedys o tym i stwierdzil ze najwazniejsza rzecza jest nie dopuscic do przegrzania (po ostrej jezdzie nie wylaczyc silnika natychmiast) ale temat byl juz walkowany wielokrotnie...
          Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
          mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

Pracuję...